Διάλεξη του κ. Θ. Ασκητή


ΘΕΜΑ: “ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ”

Στο πλαίσιο του “Κοινωνικού Σχολείου”, της θεματολογίας και των προτεινόμενων ομιλητών του, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας είχαμε τη χαρά να συνδιοργανώσουμε με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού εκδήλωση με ομιλητή τον ιατρό, κ. Θάνο Ασκητή.
   Η διάλεξη είχε ως θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων, απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 19.00 στο αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.
   Η Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Λουίζα Γεωργιάδου, χαιρέτισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στους στόχους του “Κοινωνικού Σχολείου”, παρουσίασε τον κ. Ασκητή και το έργο του, ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Αποστολόπουλο για τη στήριξή του και την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χρύσα Παρίση για τη συνδιοργάνωση και το μεγάλο ενδιαφέρον της σε θέματα παιδείας.
   Η Αντιδήμαρχος Παιδείας στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Ασκητή για την παρουσία του και επαίνεσε το σχολείο μας για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με τόσο σημαντικό θέμα. Αναφέρθηκε στον κ. Ασκητή ως τον πλέον αρμόδιο ομιλητή για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και η ίδια κατέθεσε τις απόψεις της για τη σημασία της ενημέρωσης σε προβλήματα εφηβείας.
   Ο κ. Ασκητής απευθύνθηκε σε πολυπληθές ακροατήριο γονέων και εκπαιδευτικών παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας, του Δ/ντή του 1ου ΓΕΛ Παπάγου, κ. Γιώργα, της Δ/ντριας του 1ου Γυμνασίου Ν. Ψυχικού, κ. Πατσιάδου, της Δ/ντριας του 1ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής, κ. Ζαφειροπούλου, της Υποδιευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, κ. Μαραβέλια, και του πρώην Δ/ντή Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας, κ. Σιψή.
  Αναφέρθηκε και ανέλυσε θέματα διαπαιδαγώγησης των εφήβων γενικότερα και θέματα διαφυλικών σχέσεων. Κέρδισε αμέσως την προσοχή και το ενδιαφέρον των ακροατών και κάλυψε απορίες τους.
   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θερμές ευχαριστίες από τη Δ/ντρια στον κ. Ασκητή, η οποία του πρόσφερε συμβολικό αναμνηστικό δώρο και απέσπασε την υπόσχεσή του ότι θα ενημερώσει για το θέμα αυτό τους μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας.
   Ακολούθησε κέρασμα στους παρευρισκομένους στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη διάλεξη. Ακούστηκαν πολύ θετικά σχόλια για το γιατρό αλλά και για το σχολείο μας που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.
   Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην κ. Χριστίνα Παυλοπούλου, διευθύντρια του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για την πολύτιμη βοήθειά της, την κ. Γκούμα, πρόεδρο του Κοινοτικού διαμερίσματος Χολαργού και την κ. Γρηγορίου για την κατασκευή του πανό και της διαφημιστικής αφίσας της εκδήλωσης και κυρίως το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την πρόεδρό του, κ. Μπεκέ Ιωάννα, που ήταν και πάλι στο πλευρό μας.