ΣΗ.ΜΑ.Α.Ε.Π.

ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Στο πρόγραμμα ΣΗ.ΜΑ.Α.Ε.Π. του ΥΠΠΕΘ και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, που κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 ήταν αφιερωμένο στον Αριστοτέλη και τις ιδέες του περί ανθρωπισμού, μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Τροχαλάκη στις εξής δράσεις:

  • Συγκέντρωση ειδών ιματισμού που παραδόθηκαν στο Εθνικό Παιδικό Νηπιοτροφείο (ΠΕΝ).
  • Συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 22-12-2016 που πραγματοποίησε η Εισαγγελία Αθηνών για τα παιδιά του Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ).
  • Συμμετοχή στο Φεστιβάλ «ΣΗ.ΜΑ.Α.Ε.Π.» στο Βαρβάκειο Γυμνάσιο στις 2-4-2017.
  • Συμμετοχή στην παρουσίαση των δράσεων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων – Κολλέγιο Αθηνών 23-6-2017. Ειδικότερα το σχολείο μας παρουσίασε καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών μας,  ζωγραφικούς πίνακες, προσωπογραφίες, ποιήματα, χειροποίητα κοσμήματα διακοσμημένα με μουσικά θέματα (τα οποία προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες συνέδρους). Επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας που προέκυψαν από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων από τους μαθητές μας αναφορικά με το άγχος που βιώνουν μέσα στο σχολείο και την ενδοσχολική βία, power point και χορογραφία με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών. Επιπλέον σχετικά με το έργο του Αριστοτέλη, βιβλίο με περίληψη των έργων του και δημιουργία παιγνιδιού Monopoly.