Αφιέρωμα στην Κική Δημουλά

“Όλα τα όνειρα όνειρο τα κληρονομεί”

Η παράσταση αυτή με τίτλο “Όλα τα όνειρα όνειρο τα κληρονομεί”, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο χώρο του σχολείου την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.

Στη συνέχεια προτάθηκε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και τελικά παρουσιάστηκε στο κηποθέατρο Παπάγου τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012.

Η αφορμή για τη συγκεκριμένη παράσταση δόθηκε μέσα από το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ΄ τάξης, όπου εμπεριέχεται ποίημα της Κικής Δημουλά.

Έτσι προέκυψε αυτή η μουσικοθεατρική παράσταση, μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ποιητικής διαδρομής της Κικής Δημουλά σε σκηνοθεσία του μουσικού του σχολείου, κ. Γιώργου Λιλή.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο, κ. Ξύδη, τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ, κ. Βεντουζά ,και κ. Αντωνόπουλο για την ευκαιρία που δόθηκε στο σχολείο μας να συμμετέχει στο Φεστιβάλ, όπου, ως γνωστό, φιλοξενούνται αξιόλογες παραστάσεις και καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

Ευχαριστούμε επίσης την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κούτρα, την Πρόεδρο της Κοινότητας Παπάγου, κ. Παρίση, και τον Πρόεδρο της Δ/θμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Κουκή, για την πολύτιμη υποστήριξή τους στο έργο μας γενικά, αλλά και για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης.

Πρόταση του Συλλόγου των καθηγητών του σχολείου μας προς το Δήμο είναι να θεσπιστεί ετήσιο μαθητικό Φεστιβάλ πολιτισμού, όπου θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία του Δήμου, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά σχήματα, εκθέσεις και όποιες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.