2016-2017 Το σχολείο πάει θέατρο

Το σχολείο μας για πέμπτη χρονιά υλοποιεί το πολιτιστικό πρόγραμμα «Το σχολείο πάει θέατρο» με υπεύθυνους καθηγητές τους Δεβετζή Βάια, Δημητροκάλλη Κατερίνα, Μαραβέλια Σοφία, Μαυρέα Θεοδώρα, Μητσικώστα Κατερίνα, Οικονόμου Φανή, Παπουτσή Γιούλη και Σδράλη Θανάση.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην παρακολούθηση και αποτίμηση των πιο σημαντικών παραστάσεων της χρονιάς . Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας γνωρίζουν εμβληματικούς χώρους για την πνευματική ζωή του τόπου μας, εξοικειώνονται με διαφορετικά είδη καλλιτεχνικών παραστάσεων, καλλιεργούνται αισθητικά και πνευματικά και αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα.

Η μέθοδός μας

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί επιλέγουν την παράσταση και στη συνέχεια παρουσιάζουν στους μαθητές τους βασικούς άξονες της παράστασης (συγγραφέας, υπόθεση, ιστορικό πλαίσιο, σκηνοθετική προσέγγιση, συντελεστές).

Μετά την παράσταση συναντώνται ξανά και προχωρούν στην αποτίμηση της παράστασης με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο. Επεξεργάζονται φύλλα εργασίας και στη συνέχεια παρουσιάζουν στην ολομέλεια τα πολυτροπικά κείμενα που έχουν από κοινού συντάξει. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιείται η φαντασία και η ευαισθησία των μαθητών, καλλιεργείται η γλωσσική ικανότητα, αλλά κατά κύριο λόγο αναπτύσσεται η κριτική τους ικανότητα.