Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Στην Ιθάκη αν θες να φτάσεις, το ρομπότ σου να ετοιμάσεις…

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής ασχολήθηκαν με τις δυνατότητες των Mindstorms EV3 να ανιχνεύουν γραμμές μέσω των αισθητήρων χρώματος και στη συνέχεια να τις ακολουθούν. Αρχικά έγινε η κατασκευή του ρομπότ με την προσθήκη των αισθητήρων χρώματος στις κατάλληλες θέσεις. Στη συνέχεια μετά τη σύνταξη των απαραίτητων προγραμμάτων, δοκιμάστηκε η πίστα η οποία είχε δοκιμαστεί και σε προηγούμενες συναντήσεις με τα Edison (λεπτομέρειες εδώ). Τέλος ετοιμάστηκαν από τους μαθητές ειδικοί αλγόριθμοι οι οποίοι επέτρεπαν στο ρομπότ EV3 να φέρει εις πέρας μία από τις δοκιμασίες του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου. Αφορούσε την “Επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη”. Απλώθηκε η πίστα στην αίθουσα και το ρομπότ επιβεβαίωσε τις σωστές επιλογές των μαθητών, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους συμμετέχοντες.

Στις προσπάθειές τους οι μαθητές καθοδηγήθηκαν από τους καθηγητές τους κ. Βαμβακάρη Μ. – Πληροφορικό και κ. Καλέμη Γ. – Φυσικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα LEGO Mindstorms EV3 και τον διαγωνισμό Γυμνασίου μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://goo.gl/vhCqWm

https://education.lego.com/en-us/middle-school/explore/c/ev3-solutions

http://www.lego.com/en-us/mindstorms/products/31313-mindstorms-ev3

http://wrohellas.gr/